For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

اثر پرتوتابي الكتروني بر ارزش غذايي ساقه ي آتريپلكس

نرگس طباطبائی، محمد حسن فتحی نسری، همایون فرهنگ فر و احمد ریاسی

(مجله تحقیقات دام و طیور)

در اين مطالعه نمونه هاي ساقه آتريپلكس پرتوتابي شده با دوزهاي 100، 200 و 300 كيلوگري براي ارزيابي اثر بيم الكتروني بر تركيب شيميايي، فراسنجه هاي تجزيه پذيري شكمبه اي و گوارش پذيري شكمبه اي و پس از شكمبه اي ماده خشك و فيبر نامحلول در شوينده ي خنثي ساقه آتريپلكس مورد استفاده قرار گرفتند. بدين منظور ابتدا با استفاده از روش درون كيسه اي، مقدار 5 گرم از نمونه ي آسياب شده (6 تكرار) به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48 و 72 ساعت در شكمبه ي دو راس تليسه ي هلشتاين مجهز به فيستولاي شكمبه اي انكوبيت شدند و فراسنجه هاي تجزيه پذيري شكمبه اي مواد مغذي برآورد شدند. سپس براي تعيين گوارش پذيري شكمبه اي و پس از شكمبه اي مواد مغذي به ترتيب از انكوباسيون 16 ساعته نمونه هاي خوراكي در شكمبه و انكوباسيون در دستگاه شبيه ساز هضم ديزي استفاده شد. تجزيه آماري داده ها با استفاده از نرم افزار آماري SAS انجام شد. بر اساس نتايج اين تحقيق، فيبر نامحلول در شوينده اسيدي در اثر پرتوتابي به لحاظ عددي كاهش يافت ولي اين كاهش از نظر آماري معني دار نبود؛ اما فيبر نامحلول در شوينده خنثي در ساقه ي آتريپلكس پرتوتابي شده نسبت به تيمار شاهد به طور معني داري كاهش يافت (05/0> P). از طرفي بخش سريع تجزيه، بخش كند تجزيه و تجزيه پذيري موثر ماده خشك با افزايش سطح پرتوتابي به طور معني داري افزايش يافت (05/0> P). بخش سريع تجزيه فيبر نامحلول در شوينده خنثي در اثر پرتوتابي با دوزهاي 100 و 200 كيلوگري افزايش يافت ولي اين افزايش به لحاظ آماري معني دار نبود. بخش كند تجزيه فيبر نامحلول در شوينده خنثي در اثر پرتوتابي به طور معني داري افزايش يافت (01/0> P). گوارش پذيري پس از شكمبه اي ماده خشك و گوارش پذيري ماده ي خشك در كل دستگاه گوارش در اثر پرتوتابي به طور معني داري افزايش يافت (05/0P<). گوارش پذيري شكمبه اي، پس از شكمبه اي و كل دستگاه گوارشي فيبر نامحلول در شوينده خنثي تحت تاثير پرتوتابي قرار نگرفت. نتايج اين پژوهش نشان داد پرتوتابي الكتروني نقش موثري در بهبود ارزش غذايي و گوارش پذيري ساقه آتريپلكس دارد، ليكن با توجه به عدم تفاوت بين دوزهاي پرتوتابي، دوز 100 كيلوگري قابل توصيه است.

واژه هاي کليدي: ساقه آتريپلكس، بيم الكتروني، تجزيه پذيري شكمبه اي

Journal Papers
ماه: 
Summer
سال: 
1392

تحت نظارت وف ایرانی

اثر پرتوتابي الكتروني بر ارزش غذايي ساقه ي آتريپلكس | دکتر احمد ریاسی

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

تحت نظارت وف ایرانی